Начало > За нас

За нас

История

Снимка За нас 1

Ал и Ко АД, създадена през 1995 г., е една от най-големите компании в автомобилния индустриален сегмент. В продажбата на горива, Ал и Ко АД е активна в североизточна България, а в ритейла на автомобилни, тежкотоварни, селскостопански и индустриални гуми както и на автомобилни и индустриални масла- на територията на цялата страна и Румъния.

Ал и Ко АД навлиза на българския пазар през 1995 г., като днес компанията разполага с 35 обекта в цялата страна. Основна дейност на компанията е търговията с петролни продукти както на дребно така и на едро, търговия с природен газ, гуми и греси . В Ал и Ко АД работят над 120 души. Обектите на Ал и Ко АД представляват мултифункционални центрове за услуги – бензиностанции, които функционират както по класическия начин така и на самообслужване и автомобилния център, който е бижуто на компанията.

20 години Ал и Ко снимка

Първата бензиностанция на самообслужване в България е обект на Ал и Ко. В последствие взимайки предвид обстоятелствата създали се покрай пандемията, фирмата направи всичките си обекти с опция за самообслужване, като по този начин се стреми максимално да се погрижи за здравето на клиентите и служителите си. В автомобилния център на фирмата се извършват над 18 вида услуги за поддръжката на един автомобил като смяна на масла и гуми, реглаж на преден и заден мост, бояджийски услуги и още много. Клиентите на Ал и Ко АД могат да закупят горива, масла и да използват услугите на автомобилния център целогодишно.

Обектите са управлявани добре и успешно от мениджърския екип на компанията. На цялата територия на страната, компанията взема активно участие в местни събития и активности, тъй като това е заложено в един от основните й бизнес принципи на грижа и отговорност към природата и социалната среда.

Ал и Ко АД се стреми да предлага качествено обслужване, като разбира нуждите на своите клиенти и предлага подходящи продукти, услуги и удобства, спестявайки им време в забързаното ежедневие. Приоритет на компанията е грижата за клиентите, за да превърне обектите си в предпочитано място за среща на съвременното мобилно поколение.

Социална отговорност

socialna otgovornost cheshma pametnik image

Чешмата и пространството около нея сега е напълно обновено. Пейките са основно ремонтирани. Водата вече тече нормално от двата чучура.Шуменската фирма „Ал и Ко“ възстанови чешмата на панорамния път към Паметник „Създатели на българската държава“. Облагородено е и околното пространство. Служители на фирмата почистиха първо тръбите и двете шахти и така водата потече нормално от двата чучура. После бе премахната буйната растителност и наносите от пръст около чешмата. Днес пък бяха обновени трите пейки, като те получиха нови дъски от импрегнирано дърво. Фирма „Ал и Ко“ поддържа паметника на Пети полк и мемориала на Валерий Великов. "Поемаме ангажимента да се грижим и за тази чешма, защото тя е знакова за шуменци“, каза управителят на фирмата Живко Николов.

Мениджърски екип

Мениджърския екип на Ал и Ко се състои от 4 човека, двама от тях основателите на компанията, Димитър Александров и Живко Николов. По-късно в екипа се включва Катя Александрова като финансов директор и мениджър на фирмата. Най-новия член на екипа е Пресиян Чапликов, търговския директор на Ал и Ко. В екипа на фирмата се е развила невероятна синергия, която допринася за добрите резултати на фирмата и нейното развитие.

  • Димитър Александров
  • Живко Николов
  • Катя Александрова
  • Пресиян Чапликов